5 tips voor het socialiseren van uw puppy


Socialiseren is nodig voor een puppy, geef hem de kans.

Een belangrijk punt voor een goede opvoeding is het socialiseren van de hond. Een hond moet leren omgaan met allerlei situaties, mensen, dieren en natuurlijk andere honden. Doet u dit niet, dan zal dit van grote invloed zijn op het gedrag en temperament van uw hond. De voorbereiding

Socialiseer uw pup, laat hem wennen aan zoveel mogelijk verschillende situaties.

Een goede puppycursus is niet alleen belangrijk om de hond de basis oefeningen aan te leren. De hond maakt ook kennis met allerlei andere soorten rassen en gebeurtenissen. Neem uw pup mee op bezoek bij familie of bekenden. Voor u misschien interessant om meer te weten te komen over andere honden en de opvoeding, voor uw pup is het leuk om met de andere hond te spelen. Laat uw pup niet met een on-ingeënte honden spelen als hij zelf nog niet alle inentingen heeft gehad. Zonder deze inentingen is uw pup nog erg vatbaar voor ziektes.

Geef de pup de kans zoveel mogelijk verschillende situaties te leren kennen, bijvoorbeeld in een winkelcentrum, bus, tram, de sportclub etc. Hoe meer de pup te zien krijgt hoe beter. Als uw pup iets engs ziet, pak hem dan niet meteen op. Ga hem ook niet onmiddellijk troosten. Doet u dit wel, dan moedigt u hem aan en bevestigd u dat er echt iets engs aan de hand is.

Besteed u veel aandacht aan een goede socialisatie, dan heeft u uiteindelijk een zelfverzekerde hond, die zich sociaal gedraagt en die niet bang is voor nieuwe situaties.

Vijf tips voor het socialiseren en trainen van uw puppy

1. Stel uw puppy voor aan zijn nieuwe thuis

De eerste dag met uw nieuwe huisdier kan een uitdaging zijn voor zowel uw gezin als uw puppy. Neem de tijd om je nieuwe gezinslid goed te leren kennen om de positieve band tussen jullie te versterken. De training en socialisatie van de puppy, die op de eerste dag zou moeten beginnen, zal je helpen elkaar beter te begrijpen.

Neem op de eerste dag de volgende stappen om uw puppy comfortabel te maken in zijn nieuwe omgeving:

  • Stel uw puppy aan het begin van de dag voor aan familieleden en thuis.
  • Stel hem een slaapplaats voor.
  • Laat uw puppy een plek zien om het toilet te gebruiken.
  • Geef je puppy voldoende tijd om de nieuwe plek te verkennen, maar uiteraard onder toezicht.
  • Begin de naam van uw puppy te gebruiken, zodat hij eraan went om aandacht aan hem te schenken als u hem roept.

2. Help hem zich de eerste nacht te settelen

De eerste nacht kan eng zijn voor uw puppy, dus doe uw best om een ​​veilige en comfortabele omgeving te creëren om hem te helpen wennen. Laat weinig licht en de radio aan om mogelijk angstaanjagende nieuwe geluiden te dempen die uw puppy nog niet kent. Leg een paar speeltjes en een oud T-shirt in een la of dutje om een ​​warme, gezellige en veilige ruimte te creëren met bekende geuren.

Onthoud: dit was een belangrijke dag voor jullie allebei, dus zeuren is normaal, zelfs de eerste paar nachten. Weersta de verleiding om je puppy meteen te troosten als je hem hoort huilen. Het is normaal dat puppy’s huilen in een nieuwe omgeving. Benader alleen wanneer het huilen stopt, zodat uw puppy weet dat u niet ver weg bent. Zo leg je geen direct verband tussen huilen en direct aandacht krijgen. Beloon in plaats daarvan alleen goed gedrag, zodat uw puppy weet dat kalmte uw aandacht meer trekt.

Het gebruik van een zachte hondenmand en hondenferomonen kunnen sommige puppy’s helpen zich sneller aan hun nieuwe omgeving aan te passen – vraag uw dierenarts om advies.

3. Toilet meteen trainen

Goed gedrag is gebaseerd op een goed trainingsprogramma, wat betekent dat puppy’s zo vroeg mogelijk zindelijk moeten worden. (Lees ook : Hoe een puppy zindelijk maken). Puppy’s moeten naar buiten worden gebracht:

  • Na het slapen
  • Na het voeden
  • Na het drinken van water
  • Na de spelen
  • wanneer opgewonden

Neem hem na een van deze gebeurtenissen mee naar buiten (of leg hem op een toiletluier of kattenbak), zodat hij weet waar hij heen moet.

Beloon goed gedrag met positieve bekrachtiging zoals complimenten, aaien en traktaties, maar straf nooit wat je niet ziet. Gewoon opruimen, niets zeggen, niet in de neus van je puppy porren of hem een ​​pak slaag geven voor een misser – dit helpt niet bij het leren, en schreeuwen zorgt ervoor dat hij je alleen maar ontwijkt en bang maakt.

5 tips voor het socialiseren van uw puppy

4. Socialiseer uw puppy

Door een hond uit een asiel in de kortst mogelijke tijd te socialiseren, kan ze in de menselijke omgeving passen. Socialisatie is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat uw puppy goed omgaat met andere mensen, honden en nieuwe situaties.

Een puppy op de juiste manier socialiseren kan lastig zijn, maar deze tips zullen u helpen:

Je stem, lichaamstaal en stressniveau beïnvloeden de reactie van je huisdier, dus geef altijd het goede voorbeeld en blijf kalm.
Laat hem kennismaken met nieuwe ervaringen zoals kinderen, winkelwagentjes en grasmaaiers, zodat hij later niet bang wordt.
Het ontmoeten van andere huisdieren kan stressvol zijn, dus laat ze elkaar vanaf een veilige afstand in de gaten houden en dwing de dieren nooit samen.
Puppysocialisatie is een belangrijke stap, dus zorg ervoor dat uw puppy alle vaccinaties en bescherming tegen parasieten heeft voordat hij in contact komt met andere honden. Vraag uw dierenarts wanneer uw puppy met andere honden kan omgaan.

5. Maak van uw bezoek aan de dierenarts een positieve ervaring.

Vanwege onbekende geuren, dieren en mensen kan een bezoek aan de dierenarts stressvol zijn voor uw puppy en voor u, maar dit hoeft niet zo te zijn. Belangrijke procedures zoals vaccinaties, ontworming of parasietenpreventie en chippen vinden meestal plaats tijdens het eerste bezoek aan de dierenarts. Probeer dus om de dierenarts te bezoeken een leuke bezigheid voor uw puppy te maken om stress te beperken.

Als u echter moeite heeft het gedrag van uw puppy onder controle te houden, heeft u mogelijk een professionele hondengeleider nodig. Vraag uw dierenarts om advies over gedragstraining voor puppy’s. Misschien zal hij u een goede specialist aanbevelen.

Tips

Kies een goede puppycursus

vinkLaat de pup wennen aan veel verschillende situaties, bus, tram, sportcentrum etc.
vinkNeem de hond mee naar familie en vriendenhttps://www.nieuwehond.nl/5-tips-voor-het-socialiseren-van-uw-puppy/