Labernese – Alles over honden


De Labernese is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Birmese Sennenhond en is niet herkend door de FCI. Ze staan ​​bekend als vrij groot; ze hebben meestal een omtrek en lengte die veel groter is dan raszuivere Labrador Retrievers. De ouders fokken vaak hun vriendelijke karakter in de gekruiste huisdieren. Het zijn relaxte dieren die graag tijd doorbrengen met hun gezin.

Deze honden zijn aanhankelijk, intelligent en gemakkelijk te trainen. Veel eigenaren beschrijven ze als toegewijd. Ze brengen een aanzienlijke hoeveelheid tijd binnenshuis door en hebben vaak goede huismanieren. Ze vereisen echter meer werk dan andere rassen. Serieuze hondenbezitters die niet bang zijn voor een uitdaging, moeten overwegen zo een hond te nemen. Deze dieren hebben veel mentale stimulatie, een consistente trainingsroutine en frequente verzorging nodig. Ondanks zijn groot formaat heeft Labernese drie interessante feiten die maar weinig mensen kennen.

Geen definitie voor hun eigenschappen.

Net als de Labradoodle (kruising tussen een labrador en een Pedel) hebben Labernese honden een veel grotere genenpool dan andere rassen. Hierdoor zijn ze veel minder voorspelbaar en hebben ze meer gevarieerd uiterlijk en gedrag. Je zult mensen vaak horen praten over hoe Labernezen eruit zien of zich op een bepaalde manier gedragen, maar dit is niet altijd het geval. Honden van gemengd ras variëren enorm in termen van grootte en temperament. Als u op zoek bent naar een specifiek hondenras, is het waarschijnlijk een betere optie om er een bij een fokker te kopen dan een gemengd ras.

Voor hen is minimaal onderhoud vereist.

Geweldige familiehonden, deze honden zijn aanhankelijk en vriendelijk. Ze hebben ook veel aandacht en zorg nodig. Je moet ze mentaal stimuleren en verzorgen. Als u dit niet doet, kunnen ze destructief worden.

Slechts een klein aantal mensen heeft deze honden al gezien.

In de VS zijn de Birmese Sennenhond en de Labrador Retriever een beetje beroemd. Desondanks is hun gehybridiseerde ras niet populair en wordt het niet vaak met opzet gefokt. Hierdoor zijn deze honden in de meeste situaties vrij zeldzaam.

De Labernese hebben een intelligent temperament.

Labernese honden worden vaak zachte reuzen genoemd. Ze zijn relaxed en ontspannen; ze houden ervan om het grootste deel van hun tijd rond te hangen. Hun gedrag binnenshuis is uitstekend vanwege hun affiniteit met het kiezen van een specifieke plek op de vloer om in te blijven en niet te bewegen. Gezinnen die op zoek zijn naar een zachte hondengenoot, kunnen merken dat een Labernese bij de rekening past.

De Labrador Retriever en een Birmese Sennenhond zijn mensvriendelijke honden die ook nog eens erg intelligent is. Ze leren snel nieuwe commando’s en zullen ze gehoorzamen in echte situaties. Meestal zijn deze honden niet moeilijk te trainen. Dit ras vereist vanaf jonge leeftijd bench training. Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen, dus het is belangrijk dat ze leren om alleen te zijn op puppy-leeftijd. Bovendien maakt hun grote formaat ze vatbaar voor ongelukken veroorzaakt door hun gewicht.

Vanwege de enorme schade die ze kunnen aanrichten door hun verlatingsangst, moeten honden altijd worden opgeleid in overeenstemming met de wetenschap. Positieve bekrachtigingstraining is meestal de beste optie.

Labrador-Depositphotos_136084964_S

Zijn deze honden geschikt voor gezinnen?

De Labernese is perfect voor gezinnen omdat ze kunnen voldoen aan de fysieke en mentale behoeften van de hond. Hun rustige en ontspannen houding maakt ze een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen. Deze honden zijn ook groot genoeg om veel kinderen te weerstaan ​​die ruw met hen spelen zonder letsel. Vanwege hun grootte en temperament is het onwaarschijnlijk dat deze honden uit angst zullen bijten. Kinderen kunnen echter nog steeds risico lopen op letsel als ze zonder toezicht worden achtergelaten met een van deze honden.

Hoe gaan de huisdieren van dit ras om met andere dieren?

Volgens de American Kennel Club socialiseert dit ras snel met andere huisdieren als ze eenmaal goed gesocialiseerd zijn. De AKC stelt ook dat bepaalde honden in dit ras aanzienlijk kunnen verschillen in persoonlijkheid. Ze gedragen zich echter meestal niet territoriaal rond andere honden, tenzij ze op jonge leeftijd aan hen werden blootgesteld.

Vanwege hun gemengde ras is het waarschijnlijk dat deze honden een verschil in temperament zullen hebben. Sommigen kunnen beter met andere honden overweg, terwijl anderen dat niet kunnen. Ze zijn meestal geen goede keuze voor huizen met katten of andere kleinere huisdieren. Hun grote formaat en hoge prooidrift maken het trainen van ze aanzienlijk moeilijker dan andere honden.

Voeding

Labernese honden hebben specifieke dieetwensen vanwege hun grote formaat. Ze hebben veel meer tijd nodig om te rijpen dan andere hondenrassen, en met name die aan het grotere uiteinde van het spectrum. Daarom hebben ze puppyvoeding nodig die speciaal is ontworpen voor grotere honden om aan hun specifieke voedingsbehoeften te voldoen. Dit zorgt ervoor dat ze zich goed ontwikkelen en niet worden geschaad door verkeerde voeding.

Puppy’s van grote rassen hebben minder calcium nodig dan andere honden. Anders lopen ze het risico heupdysplasie te ontwikkelen als volwassenen. Hun dieet moet ook worden gecontroleerd op een juiste calorie-inname. Deze puppy’s moeten slank maar gezond blijven terwijl ze groeien. Door te veel gewicht te krijgen, kunnen ze sneller groeien, wat kan leiden tot gewrichtspijn en groeiachterstand.

Grote hondenrassen ervaren vaak gewrichtsproblemen vanwege de belasting van hun gewrichten. Supplementen zoals omega-3-vetzuren en glucosamine kunnen deze problemen helpen voorkomen. Het wordt aanbevolen dat ze deze supplementen na de puppytijd blijven gebruiken via hondenspecifiek voer voor grote rassen.
Opdrachten

Labradors zijn energieke honden die veel activiteit nodig hebben. Hun relaxte karakter betekent niet dat ze geen oefening nodig hebben; in feite hebben ze er veel van nodig. Verschillende honden hebben echter verschillende trainingsvereisten. Kleinere honden zullen waarschijnlijk meer beweging nodig hebben dan grotere. Labernees hebben dagelijks beweging nodig, ongeacht hoeveel tijd ze rondslingeren. Andere honden zullen waarschijnlijk meer ontspannen worden als ze Labernees krijgen, maar ze hebben nog steeds een vorm van dagelijkse beweging nodig.

Deze honden zijn graag actief en doen aan veel hondensporten. Hun enthousiasme in combinatie met hun behoefte aan activiteit maakt hen een perfecte kandidaat voor gehoorzaamheids- en behendigheidstraining. Bovendien houden veel van deze honden ervan om in de buurt van water te zijn, dus ze zijn een uitstekende keuze voor iemand die op zoek is naar hondensport.

Hun dubbele vacht helpt Labernese honden om zowel warme als koude temperaturen te weerstaan. Ze moeten echter niet worden getraind in extreme weersomstandigheden. Dit komt omdat het vergelijkbaar is met sporten bij hoge temperaturen, wat niet gezond zou zijn voor een hond. Bovendien kunnen deze honden in kleine huizen leven zolang aan hun trainingsvereisten wordt voldaan. Ze zijn welgemanierd in huis en veroorzaken zelden problemen. U moet van plan zijn om ze minstens een uur oefeningen per dag te geven die matig tot zeer krachtig intens zijn.
opleiding

Labernese honden zijn briljant, enthousiast om te behagen en gemakkelijk te trainen. Omdat ze mensgericht zijn, willen ze gewoon hun baasjes gelukkig maken. Dit verlangen zorgt ervoor dat ze heel goed presteren tijdens het trainen. Labernese honden leren de meeste commando’s snel vanwege hun intelligentie. Zowel de Labrador Retriever als de Birmese Sennenhond zijn gefokt om naast mensen te werken. Als gevolg hiervan is het luisteren naar bevelen voor hen vanzelfsprekend.

Oudere honden hebben dezelfde socialisatie en training nodig als jongere honden. We raden puppylessen aan voor elke hond die oud genoeg is om deel te nemen; dit is vaak de beste optie voor oudere honden. Zo niet, dan zijn individuele trainingslessen doorgaans duurder, maar niet per se beter. Kleine hondenrassen kunnen worden getraind om specifieke taken uit te voeren vanwege hun intelligentie en leervermogen. Ze kunnen in groepslessen worden gegeven in plaats van individuele. Hierdoor kunnen ze socialiseren met andere honden in de klas. Daarnaast is er meer waarde te halen uit groepslessen omdat deze goedkoper zijn dan losse lessen. Hun vermogen om met mensen met een handicap te werken, komt voort uit hun affiniteit met hondensporten op het water. Ze zijn ook geweldige kandidaten voor andere hondengerelateerde banen.

Labernese-Labrador-Retriever-en-een-Birmese-Sennenhond-Depositphotos_8873599_S

Verzorging

Het Labernese ras heeft wat verzorging nodig. Ze moeten minstens een paar keer per week worden geborsteld om schone vachten te behouden. Hun vachten moeten worden onderhouden, ongeacht hoe lang hun haar is. Bovendien verliest Labernese honden regelmatig een aanzienlijke hoeveelheid haar. Hun extra verharing tijdens bepaalde periodes van het jaar kan worden verwijderd door hun vacht te borstelen. Bovendien vangt hun vacht vaak vuil en puin op dat met borstelen moet worden verwijderd.

Tijdens een seizoenswisseling moeten de meeste dieren hun vacht één keer per dag borstelen. Dit komt echter voornamelijk door hormonen, dus dieren in hetzelfde gebied ervaren mogelijk niet dezelfde vervellingspatronen. Sommige dieren moeten hun vacht misschien zelfs meerdere keren per dag borstelen als ze extra verharen.

Hoewel deze honden niet vaak hoeven te worden gewassen, moeten ze regelmatig worden geborsteld. Ongeacht dit, is het waarschijnlijk dat een van hen op een gegeven moment in het vuil zal rollen. Vanwege hun lange vacht moeten ze meestal worden gewassen. Het is belangrijk om honden te controleren op huidirritatie wanneer ze moeten worden gewassen. Veel honden, waaronder buldoggen, hebben meer kans op huidproblemen dan andere rassen. Maar zelfs niet-bulldograssen kunnen gemakkelijk jeuken – de meeste hebben niet veel nodig om problemen te veroorzaken. Als deze honden een bad nodig hebben, raden we aan om een ​​milde shampoo te gebruiken.

Rassen met lange oren zoals deze zijn vatbaar voor oorinfecties vanwege de overtollige vacht in hun oren. Door hun oren schoon en getrimd te houden, kan dit helpen voorkomen, hoewel sommige gevallen zich nog steeds kunnen voordoen. Vuil en ander vuil kan zich ophopen in de gehoorgang, wat een infectie kan veroorzaken.

Labernese honden kunnen ernstige tandproblemen krijgen als ze hun tanden niet regelmatig poetsen. Parodontitis leidt tot andere gezondheidsproblemen buiten hun tanden, dus het is essentieel dat ze deze regelmatig schoonmaken. In gevallen zoals honden, verspreidt een infectie in het tandvlees zich snel naar andere delen van hun lichaam als ze een infectie ontwikkelen. Dit komt omdat bacteriën in het tandvlees een snelle manier zijn voor het lichaam om besmet te raken met bacteriën.

Gezondheid

De Labrador Retriever is een hond van gemengd ras; ze hebben meestal een superieure gezondheid. Omdat ze genen van een grotere pool erven, is de kans veel kleiner dat ze genetische aandoeningen ontwikkelen. Ze hebben echter nog steeds een paar aandoeningen die ze kunnen ontwikkelen.

Labernese-puppy’s ontwikkelen vaak op jonge leeftijd artritis vanwege hun gewrichtsproblemen. Net als veel andere grote hondenrassen zijn ze vatbaar voor heupdysplasie, die optreedt wanneer de gewrichtskom niet goed groeit. Dit leidt tot slijtage van het gewricht die artritis bij puppy’s kan veroorzaken.

Honden met deze aandoening ervaren vaak pijn en bewegingsbeperkingen vóór de leeftijd van vier. Het progressieve karakter betekent dat oudere honden ergere symptomen zullen hebben. Behandeling is nodig om honden gezond te houden naarmate ze ouder worden, waardoor verdere progressie van de aandoening wordt voorkomen.

De Labernese is een groot hondenras; bijgevolg kunnen ze gemakkelijker een opgeblazen gevoel krijgen dan kleinere honden. Veel Labernese hebben een opgeblazen gevoel als gevolg van ziekte gemeld, hoewel het bij andere grote hondenrassen kan voorkomen.

Als deze aandoening niet onmiddellijk wordt behandeld, kan dit leiden tot de dood. Na de operatie moet gas dat zich in de maag heeft opgehoopt, worden verwijderd. Anders kan de maag andere organen en weefsels onder druk zetten – zelfs de bloedstroom afsnijden en die organen doden.

Mannetjes en vrouwtjes hebben verschillen.

Hoewel de verschillen in grootte tussen mannelijke en vrouwelijke puppy’s van dit ras minimaal zijn, kunnen mannetjes iets groter zijn. Af en toe zullen vrouwtjes groter zijn dan mannetjes omdat ze meer genen erven van hun ouderhond, een Birmese berghond. Het temperament van mannen en vrouwen is vergelijkbaar, maar eventuele verschillen zijn te wijten aan genetische variaties en socialisatie – niet aan geslacht.

Hoewel het waar is dat sommige mensen de voorkeur geven aan honden van een bepaald geslacht, zou dit geen invloed moeten hebben op hun beslissing welke puppy ze nemen. Bovendien kan het langer duren om een ​​geschikte puppy te vinden voor mensen met een geslachtsvoorkeur. Omdat deze honden zeldzaam zijn, is het vaak het beste om er een te adopteren in plaats van er een te kopen. Bovendien kan adoptie een meer gendervriendelijke optie zijn.

Conclusie

Labernese honden zijn goede huisdieren. Ze zijn liefdevol, loyaal en relaxed – ze brengen vaak veel tijd door met knuffelen met hun menselijke familieleden. Ze vergen echter nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid werk. Deze honden hebben elke dag minimaal een uur beweging nodig. Ondanks hun grote formaat zijn ze niet ideaal voor gezinnen die een dekenhuisdier willen. We raden ze aan bij gezinnen die actief zijn in sociale activiteiten.

Deze honden hebben veel verzorging nodig. Als ze niet goed worden verzorgd, kunnen ze rommelig en verward raken. Ze kunnen echter een uitstekende aanvulling zijn op gezinnen, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn met andere honden en kinderen.

Wat kost een Labernese puppy

De prijs voor een Labernese puppy zal heel zeker lager liggen dan een puppy met stamboom afkomstig van een rashond. Let vooral goed op waar je deze Labernese hond koopt. Bekijk de ouders en vraag ook of je ermee mag in contact komen. Kruisingen hebben normaal de eigenschappen van beide ouders. Ook het karakter erven de puppy’s van de ouders.

Labernese puppy - Berner Sennenhond Depositphotos_16980291_Shttps://www.nieuwehond.nl/labernese/