Premie hondenverzekering onder druk door duurdere dierenarts


Premie hondenverzekering onder druk door duurdere dierenarts

De tarieven van dierenartsen zijn sinds het begin van de coronacrisis met 13 procent gestegen. In vergelijking met vijf jaar geleden valt de stijging zelfs uit op meer dan 25%. Dit blijkt uit een analyse van vergelijkingswebsite Huisdierenverzekeringen.nl, die de tarieven van enkele standaardingrepen bij ruim 35 dierenklinieken en dierenartsen naast elkaar legde. De premies van hondenverzekeringen zullen omhoog gaan als gevolg van deze prijsstijgingen, zo is de verwachting.

Het inenten van een hond nam in twee jaar tijd met bijna tien procent toe, terwijl de rekening voor de castratie ruim twaalf procent hoger uitvalt dan in 2020. Het tarief van een consult bij een dierenarts steeg met 11% van gemiddeld €37,60 naar €41,75.

Hoge inflatie beperkt inbegrepen

Het lijkt voor de hand te liggen dat de huidige hoge inflatie de voornaamste oorzaak van de prijsstijgingen is, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Zo zijn de meeste standaardtarieven al aan het begin van 2022 (en dus vóór de inflatie-extremen) ingevoerd. Ook werd de sterkste prijsstijging waargenomen bij het tarief van een consult in de avond of nacht. Dit steeg met gemiddeld 23 procent sinds 2020, terwijl een nachtelijk dierenartsbezoek slechts in beperkte mate beïnvloed wordt door kostenstijgingen.

Premie hondenverzekering zal meestijgen

De gestegen dierenartskosten zullen indirect ook worden doorberekend aan huisdiereigenaren die een hondenverzekering hebben afgesloten voor hun viervoeter. “Met dergelijke prijsstijgingen kan het bijna niet anders dat de premies van dierenverzekeringen mee zullen stijgen”, aldus een woordvoerder van Huisdierenverzekeringen.nl. “Al is zo’n verzekering met de huidige dierenartskosten echter zeker het overwegen waard”.https://www.nieuwehond.nl/premie-hondenverzekering-onder-druk-door-duurdere-dierenarts/