Wat als je kat niet wil eten? 3 tips voor kieskeurige eters


Wat zijn katten toch fantastische dieren. Ze laten niemand het kaas van hun brood eten. Ze hebben een sterk karakter en zijn ook nog eens erg kieskeurig. Er zijn maar weinig katten die in alles even meegaand zijn en gewoon eten wat ze voorgeschoteld krijgen. Op het gebied van eten blijken bijna alle katten wel hun eigen eigenaardigheden te hebben. Soms gaat dit wel heel ver. Zo zijn sommige katten dusdanig kieskeurig dat ze hun neus voor gewoon kattenvoer ophalen en enkel vers (mensen)eten willen.

Die kieskeurigheid is niet altijd even prettig. Zeker niet wanneer het de gezondheid van je kat in gevaar brengen. Maar wat doe je als je kat niet wil eten wat hij nodig heeft? In dit artikel geven we 3 tips om deze kieskeurige eters aan te pakken.

1.      Verander eens van brokken

Heb je zelf wel eens dagen achtereen hetzelfde gegeten? Misschien omdat je er helemaal gek van was? Maar kwam je er na de zoveelste keer ook achter dat het helemaal niet zo lekker meer smaakte? Precies. Het is niet vreemd als je na telkens hetzelfde eten hier een beetje op uitgekeken raakt. Dit geldt wellicht ook voor jouw kat. Zeker gezien deze mooie beesten heel kieskeurig kunnen zijn en houden van afwisseling.

Weigert je kat dus sinds kort te eten? Terwijl hij voorheen met gemak alles op at? En weet je zeker dat er lichamelijk niets aan de hand is? Dan is het goed om eens van kattenbrokken te wisselen. Wellicht is hij gewoon uitgekeken op zijn huidige brokken en toe aan een nieuw smaakje.

Houd er wel rekening mee dat je kat soms moet wennen aan nieuwe voeding. Probeer daarom geleidelijk van merk te veranderen. Helemaal wanneer jouw geliefde viervoeter snel maag- en darmklachten ervaart. Neem daarom echt de tijd en stap nooit direct volledig over.

2.      Een andere voerbak

Soms is het probleem veel eenvoudiger dan het lijkt. Ben je bijvoorbeeld pas gewisseld van voerbak? Dan kan dit wellicht de reden zijn dat je kat niet meer wil eten. Katten zijn snel ergens bang voor of niet gediend van een bepaald mondgevoel of de wijze waarop hun snorharen de rand van de bak aanraken. Kijk daarom goed of de voerbak niet te groot of juist te klein voor je kat is. Je kunt dit eenvoudig testen door het eten eerst gewoon eens op een schoteltje te leggen. Eet je kat nu wel? Dan loont het zeker om een andere voerbak aan te schaffen.

3.      Voeg wat lekkers toe

Lukt het je echt niet om je kat gewoon brokken te laten eten? Heb je alles geprobeerd en lijkt er gewoon niets meer te werken? Dan kun je er ook nog voor kiezen om iets lekkers aan de brokken toe te voegen. Bijvoorbeeld blikvoeding met een lekker smaakje. Dit kun je vervolgens mengen met de brokken. Grote kans dat je kat het nu wel eet. Houd er wel rekening mee dat je kat nu waarschijnlijk ook niets anders meer wil.https://www.huisdierenwiki.nl/wat-als-je-kat-niet-wil-eten-3-tips-voor-kieskeurige-eters/